Aperitif - étvágygerjesztő
Az aperitif, olyan csekély alkoholtartalmú ital, melyet az étkezések előtt fogyasztanak kapkodók, rágcsálnivalók kíséretében, hogy előkészítsék a gyomrot a főfogások befogadására, fokozzák az étvágyat.
Az aperitif fogyasztása Itáliából indult világhódító útjára azt követően, hogy 1786-ban a torinói születésű Antonio Benedetto Carpano „megalkotta” a vermutot, ami nem volt más, mint fehérbor, amelyet több mint harminc féle fűfélével és fűszerrel ízesített.
Az aperitif fogyasztása mára meghódította a világot.
Egészségére!
(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.