Torta di riso - rizstorta
Hozzávalók:
750 gr tej
100 gr rizs
1 citrom lereszelt héja
75 gr cukor
150 gr amaretti keksz (mandulás keksz)
3 tojás
1 kis kupica ízlés szerinti likőr
1 csipetnyi só
Elkészítés:
Főzzük meg a rizst a tejben, amikor kész, vagyis felszívta az összes tejet, levesszük a tűzről, és beletesszük a csipetnyi sót, a cukrot, az apró darabokra zúzott kekszet, az egész tojásokat és a likőrt. Az egész masszát öntsük be egy kivajazott, kilisztezett kerek sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig süssük. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat!
(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.