HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.02. 11:32 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Zuccotto gelato - Fagyi Zuccotto

zuccotto.jpg

 

Hozzávalók 6 személyre:

Piskóta:

4 tojás

150 gr cukor

200 gr liszt

1 kisebb citrom lereszelt héja

Fagyikrém:

250 gr habtejszín

2 tojás fehérjéje

60 gr cukor

1 zacskó vaníliás cukor

100 gr olvasztott csoki

 

6a00d835508b1869e2013485b75f64970c-320wi.jpg
 

Elkészítés:

A tojásokat és a cukrot verjük fel habosra vízgőz fölött kb. 5 percig. Vegyük le a tálat vízgőzről, adjuk hozzá fokozatosan elkeverve a lisztet és a citrom lereszelt héját. Vajazzunk ki egy kerek sütőformát, öntsük bele a tésztát és 170 fokon süssük kb. 30-40 percig.

Közben készítsük el a fagyi krémet: a cukorral és a vaníliás cukorral verjük habosra a tojásfehérjéket, óvatosan kevergetve adjuk hozzá a felvert habtejszínt és a legvégén az olvasztott csoki cseppeket. Tegyük be a mélyhűtőbe, hogy a krém jól összeálljon.

A megsült piskótatésztát vegyük ki a sütőből és hagyjuk pár percig pihenni, majd vágjuk fel vízszintesen háromfelé, az egyik kerek lapot tegyük félre, a többivel béleljünk ki egy mély kerek formát, ízlés szerint a lapokat meglocsolhatjuk vagy valamilyen likőrrel, vagy konyakkal. A lehűlt fagyikrémet öntsük bele a formába, egy keveset hagyjunk meg a díszítéshez. A megmaradt piskótalapot helyezzük a forma tetejére és a fagyitortát 4-5 órára rakjuk vissza a mélyhűtőbe.

Ha letelt az idő borítsuk ki egy tálra és díszítsük a megmaradt krémmel.

zuccottodecorato1.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr414560925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása