Zuccotto gelato - Fagyi Zuccotto
Hozzávalók 6 személyre:
Piskóta:
4 tojás
150 gr cukor
200 gr liszt
1 kisebb citrom lereszelt héja
Fagyikrém:
250 gr habtejszín
2 tojás fehérjéje
60 gr cukor
1 zacskó vaníliás cukor
100 gr olvasztott csoki
Elkészítés:
A tojásokat és a cukrot verjük fel habosra vízgőz fölött kb. 5 percig. Vegyük le a tálat vízgőzről, adjuk hozzá fokozatosan elkeverve a lisztet és a citrom lereszelt héját. Vajazzunk ki egy kerek sütőformát, öntsük bele a tésztát és 170 fokon süssük kb. 30-40 percig.
Közben készítsük el a fagyi krémet: a cukorral és a vaníliás cukorral verjük habosra a tojásfehérjéket, óvatosan kevergetve adjuk hozzá a felvert habtejszínt és a legvégén az olvasztott csoki cseppeket. Tegyük be a mélyhűtőbe, hogy a krém jól összeálljon.
A megsült piskótatésztát vegyük ki a sütőből és hagyjuk pár percig pihenni, majd vágjuk fel vízszintesen háromfelé, az egyik kerek lapot tegyük félre, a többivel béleljünk ki egy mély kerek formát, ízlés szerint a lapokat meglocsolhatjuk vagy valamilyen likőrrel, vagy konyakkal. A lehűlt fagyikrémet öntsük bele a formába, egy keveset hagyjunk meg a díszítéshez. A megmaradt piskótalapot helyezzük a forma tetejére és a fagyitortát 4-5 órára rakjuk vissza a mélyhűtőbe.
Ha letelt az idő borítsuk ki egy tálra és díszítsük a megmaradt krémmel.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.