Citromtorta
Hozzávalók:
A tésztához:
250 gr száraz édes keksz
2 evőkanálnyi kristálycukor
100 gr vaj
A krémhez:
3 db tojás
1 zacskó zselatinpor
100 gr cukor
3 db citrom
250 gr habtejszín
Elkészítése:
A tészta elkészítéséhez olvasszuk fel a vajat, aprítsuk fel a kekszet és a cukorral együtt botmixer segítségével jól keverjük össze. Egy kerek, kb. 20 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki a tésztával, a széleken osszuk el kb. fél cm vastag, egyenletes rétegben és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 5 percig. Vegyük ki a formát a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Közben készítsük el a krémet: válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjéktől, reszeljük le egy citrom héját, két citromnak pedig facsarjuk ki a levét. A tojássárgájákat verjük habosra a lereszelt citromhéjjal, adjuk hozzá a citromok kifacsart levét és a zselatinport, óvatosan keverjük csomómentesre, ezután 5 percig hagyjuk pihenni a keveréket, majd egészen alacsony lángon főzzük össze a krémet. A legvégén adjuk hozzá a felvert habtejszínt, a kemény habbá vert tojásfehérjéket, és az egészet öntsük a kihűlt tésztára. A kész citromtortát legalább 12 órára tegyük be a hűtőszekrénybe, tálalás előtt díszítsük citromkarikákkal.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.