HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.13. 09:02 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Nyelvhal tekercsek – Involtini di sogliola

sogliola.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

6 db nyelvhal filé

24 szál zöld spárga

2 evőkanál olívaolaj

2 kanál sovány joghurt

Fél citrom leve

30 gr vaj

12 szál snidling

Száraz fehér bor

SOGLIOLA-BIG.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg a spárgát, vágjuk le az alsó, fás részét és sós, cukros vízben főzzük 15 percig,

Ezután hagyjuk kicsit hűlni, vágjuk le a spárgafejeket 3 cm hosszan és tegyük félre. A spárga többi részét rakjuk egy mixerbe, adjunk hozzá két evőkanál bort, a fél citrom kifacsart levét, egy csipet sót és addig keverjük, amíg nem kapunk egy szép, selymes krémet. Sózzuk be a halfiléket, hosszában vágjuk ketté, minden szeletre fektessünk 2 db spárgafejet, tekerjük fel a halat és a tekercseket kössük össze a snidling szálakkal. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük bele a haltekercseket és főzzük kb. 5 percig, közben locsoljuk meg egy kis fehér borral. Öntsük ki a spárgakrémet egy tálba, óvatosan keverjük hozzá a joghurtot és az olívaolajat. A haltekercseket forrón tálaljuk és kínáljuk mellé a mártást.

r303sogliola.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr244585011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása