Nyelvhal tekercsek – Involtini di sogliola
Hozzávalók 4 személyre:
6 db nyelvhal filé
24 szál zöld spárga
2 evőkanál olívaolaj
2 kanál sovány joghurt
Fél citrom leve
30 gr vaj
12 szál snidling
Száraz fehér bor
Só
Elkészítés:
Mossuk meg a spárgát, vágjuk le az alsó, fás részét és sós, cukros vízben főzzük 15 percig,
Ezután hagyjuk kicsit hűlni, vágjuk le a spárgafejeket 3 cm hosszan és tegyük félre. A spárga többi részét rakjuk egy mixerbe, adjunk hozzá két evőkanál bort, a fél citrom kifacsart levét, egy csipet sót és addig keverjük, amíg nem kapunk egy szép, selymes krémet. Sózzuk be a halfiléket, hosszában vágjuk ketté, minden szeletre fektessünk 2 db spárgafejet, tekerjük fel a halat és a tekercseket kössük össze a snidling szálakkal. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük bele a haltekercseket és főzzük kb. 5 percig, közben locsoljuk meg egy kis fehér borral. Öntsük ki a spárgakrémet egy tálba, óvatosan keverjük hozzá a joghurtot és az olívaolajat. A haltekercseket forrón tálaljuk és kínáljuk mellé a mártást.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.