Máj császárszalonnával és koktélparadicsommal
Hozzávalók 4 fő részére:
600 gr borjúmáj
80 gr császárszalonna
200 gr koktélparadicsom
200 gr gyöngyhagyma
1 kis pohár portói bor
3 kiskanálnyi balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A megtisztított gyöngyhagymát olívaolajon kb. 10 percig pirítsuk gyenge lángon, közben többször keverjük meg, majd adjunk hozzá fél pohár vizet és még 5 percig pároljuk.
Mossuk meg a májat, vágjuk csíkokra és a felkockázott császárszalonnával együtt tegyük a hagymához, öntsük rá a balzsamecetet és erős lángon az egészet főzzük 5 percig.
A koktélparadicsomokat vágjuk ketté, rakjuk a májra és öntsük rá a portóit. Csökkentsük a lángot és néha óvatosan megkeverve hagyjuk főni 10 percig. A legvégén sózzuk, borsozzuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.