Sült padlizsán golyók
Hozzávalók: (kb. 12 darab apró golyó)
500 gr padlizsán
Zsemlemorzsa kb. 2 evőkanál
Reszelt parmezán sajt kb. 2 evőkanál
Néhány mentalevél
1 tojás
1 gerezd foghagyma
Só
Bors
Elkészítés:
A padlizsánokat tegyük be a sütőbe kb. 1 órára, amikor már teljesen megpuhult, kaparjuk ki a húsát, vágjuk apróra, alaposan nyomkodjuk ki a levét, hogy a masszánk ne legyen túl lágy. Aprítsuk fel a foghagymát, a mentaleveleket és az összes hozzávalóval együtt jól keverjük össze, ha a massza túl lágynak tűnik, keverjünk még hozzá zsemlemorzsát. Formázzunk apró golyókat, forgassuk meg zsemlemorzsában és tegyük a hűtőszekrénybe kb. 1 órára folpack-kal letakarva. Felmelegített, bő olajban süssük szép egyenletesen, aranybarna színűre. Melegen tálaljuk, kínáljunk mellé joghurtmártást.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.19. 08:57:01
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.