Rombuszhal krumplival és olívabogyóval
Hozzávalók 4 személyre:
4 db egyenként kb. 300 gr-os rombuszhal
300 gr krumpli
80 gr olívabogyó
12 db. széles zsályalevél
Só
Bors
Olívaolaj
Elkészítés:
Tisztítsuk- és mossuk meg jó alaposan a halat, majd töröljük szárazra. Egy sütőlapra tegyünk sütőpapírt, kenjük be olívaolajjal, a halat sózzuk, borsozzuk és helyezzük a lapra. A meghámozott krumplit vágjuk fel hajszálvékony szeletekre és tejesen fedjük be a halat, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és dobjuk a tetejére az olívabogyókat. Rakjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 10 percig. Közben bő, forró olajban süssük meg a zsályaleveleket, ha kiszedtük tegyük konyhai törlőkendőre. Az elkészült halat helyezzük tányérokra, a tetejüket szórjuk meg a sült zsályalevelekkel és azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.