Mustáros pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb szelet pulykamell
2 evőkanál dijoni mustár
2 dl száraz fehér bor
1 csokor petrezselyem
2 kisebb cukkini
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
Só
Bors
Elkészítés:
Egy tálban alaposan keverjük össze az olívaolajat a balzsamecettel. A pulykamellek mindkét oldalát alaposan dörzsöljük be a keverékkel, enyhén sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy kicsit pihenni. Közben a mustárt tegyük egy serpenyőbe és oldjuk fel a borban, majd egészen kis lángon melegítsük pár pillanatig. Ezután pucoljuk meg a cukkinit, vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat, és vágjuk fel apró kockákra, tegyük bele a mustármártásba a felaprított petrezselyemmel együtt és hagyjuk egyet „rottyanni”. A pulykamellek mindkét oldalát süssük 3-3 percig lehetőleg egy vaslapon, ha kész tegyük ki tányérokra, locsoljuk meg a hússzeleteket a mártással és osszuk el rajtuk „igazságosan” a cukkini darabkákat.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.