Cukkini krémleves mentával és Ementáli sajttal
Hozzávalók 6 személyre:
300 gr ementáli sajt
100 gr póréhagyma
2 db babérlevél
400 gr cukkini
100 gr krumpli
Erőleves alaplé
30 gr gyömbér
Egy csokor mentalevél
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Vágjuk fel a póréhagymát kockára és pirítsuk meg egy kevés olívaolajon, majd adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, a babérlevelet, a gyömbért és öntsünk rá kb. 1 liter alaplevet. Hagyjuk főni kb. 10 percig, majd tegyük bele a felkockázott cukkinit is, sózzuk, borsozzuk és főzzük puhára. Vegyük le a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, aztán botmixerrel turmixoljuk le az egészet. Dobjuk a tetejére a csíkokra vágott mentaleveleket és rakjuk bele a kis kockákra aprított ementáli sajtot.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.