Panna cotta friss málnaöntettel
Hozzávalók:
400 gr friss tej
600 gr habtejszín
180 gr cukor
18 gr zselatin
2 rúd vanília
Elkészítés:
Tegyük a zselatint 5-10 percre hideg vízfürdőbe, nyomkodjuk ki és rakjuk félre.
Melegítsük fel a tejet kis lángon, nem szabad, hogy forrjon. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a zselatint és jól keverjük össze, hogy teljesen feloldódjon.
A habtejszínt a cukorral és a vaníliarúdakkal, folyamatosan kevergetve, gyenge lángon forraljuk fel.
Vegyük le a tűzről, szedjük ki a két vaníliarúdat, ízlés szerint kikaparhatjuk belőlük a kis magokat és visszatehetjük a krémbe.
A zselatinos tejet öntsük a vaníliakrémhez és jól keverjük össze az egészet, majd osszuk el formákba, hagyjuk egy kicsit hűlni először szobahőmérsékleten, azután 4-5 órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
Közben elkészíthetjük a málnaöntetet:
200 gr málnát, 100 gr porcukorral és egy kevés citromlével összeturmixolunk, majd egy finom szitán átszűrjük az egészet.
Nem marad más hátra, mint a lehűlt panna cottát kiborítania a formákból, egész málnaszemekkel díszíteni és a málnaöntettel körbelocsolva tálalni.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.