Orsótészta hidegen, csípős paprikával
Hozzávalók:
400 gr orsótészta
500 gr érett lucullus paradicsom
2 gerezd foghagyma
3 db sós szardella
30 gr sós kapribogyó
100 gr fekete magozott olívabogyó
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál olívaolaj
1 chili paprika
Só
Elkészítés:
Alaposan mossuk meg a szardellákat, szedjük ki a szálkákat és vágjuk darabokra. Vegyük le a paradicsomok héját, szeljük kockákra, öblítsük le a sós kapribogyót és az olívabogyóval együtt aprítsuk fel.
A meleg olajon 5 percig süssük a szardellákat, a feldarabolt chili paprikát és a megpucolt foghagymákat.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a paradicsomot, a kapri- és olívabogyókat, az egészet sózzuk meg, jól keverjük össze és 10 percig hagyjuk összeérni az ízeket.
Közben a tésztát bő, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, ha kész hideg víz alá tartva hűtsük le és keverjük össze a kihűlt mártással. Friss, felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.