Csőben sült tonhal
Hozzávalók:
400 gr tonhal vékony szeletekre vágva
300 gr agria krumpli (sárga belsejű)
300 gr érett paradicsom
30 gr sós kapribogyó
60 gr fekete olívabogyó
4 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál origano
1 kiskanál koriandermag
1 kiskanál mustár
Só
Egész bors
Elkészítés:
Forrázzuk le a paradicsomot, húzzuk le a héját, vágjuk ketté, szedjük ki a magokat és aprítsuk kockákra.
Hámozzuk meg a krumplit és szeljük egész vékonyra. Öblítsük le a kapribogyót és morzsoljuk össze.
Mozsárban törjük meg a koriandermagot és az egész borsot, majd keverjük össze a mustárral, az origanóval és egy kiskanálnyi sóval. Mossuk meg és töröljük szárazra az egész vékonyra szelt tonhalat, tegyünk egy tányérba két evőkanál olívaolajat és a halszeleteket először ebben, majd a fűszerkeverékben forgassuk meg. Egy sütőformát kenjünk ki egy evőkanálnyi olajjal, tegyünk az aljára egy réteg halat, helyezzük rá a paradicsom, a kapribogyó és az olívabogyó 1/3-át és borítsuk be krumplival, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. Ezt addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak, ügyeljünk arra, hogy a tetejére egy réteg krumpli kerüljön és néhány szem olívabogyó. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.