Sajttal töltött csirkemell tekercs
Hozzávalók:
300 gr csirkemell
50 gr reszelt parmezán sajt
50 gr reszelt ementáli sajt
1 evőkanálnyi szezámmag
2 evőkanálnyi liszt
3 evőkanál olívaolaj
½ pohár száraz fehér bor
2 merőkanálnyi húsleves alaplé
Só
Elkészítés:
A felszeletelt csirkemell darabokat kicsit klopfoljuk ki és enyhén sózzuk be. Pirítsuk arany barnára a szezámmagot, majd keverjük a kétféle reszelt sajthoz és az így kapott krémet kenjük egyenletesen a hússzeletekre. Tekerjük fel és tűzzük össze fogpiszkálóval. A tekercseket forgassuk meg egy kevés lisztben és süssük az olívaolajon erős lángon 5-6 percig egyenletesen, majd tegyük takarékra és öntsük rá a bort. Hagyjuk 1-2 percig párologni, azután locsoljuk meg a húsleves alaplével és közepes lángon még 10 percig főzzük.
Melegen tálaljuk, vékony csíkokra szeletelt salátaágyon, paradicsommal díszítve.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.