Ricotta krémmel töltött uborka
Hozzávalók:
5 db közepes méretű uborka
200 gr ricotta
3 db sós szardella
20 gr kapribogyó
2 szál újhagyma
2 evőkanál olívaolaj
Kevés mentalevél
1 kiskanál őrölt kömény
Só
Bors
Elkészítés:
Öblítsük le a sót a szardellákról folyó víz alatt, töröljük meg és vagdossuk fel. A megpucolt, apróra vágott újhagymát kapassuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a felaprított szardellát, pirítsuk együtt 5 percig majd hagyjuk kihűlni.
Mossunk meg 4 db uborkát, vágjuk le a végüket és hosszában szeljük mindegyiket félbe, távolítsuk el a magokat és kaparjuk ki a belsejüket, így kapunk 8 db kis „csónakot”.
Az uborkák kikapart húsát pépesítsük, alaposan nyomkodjuk ki a felesleges levet, tegyük egy keverőtálba, adjuk hozzá a hagymás-szardellás keveréket, a ricottát, a feldarabolt kapribogyót és a köményt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jó alaposan dolgozzuk össze krémszerűvé.
A kis „csónakokat” töltsük meg a keverékkel, tegyük egy tálra, szeleteljük fel a megmaradt uborkát, rakjuk körbe a töltött „csónakokat” és díszítsük a mentalevelekkel.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.