Mezze maniche lóbabbal és sonkával
Hozzávalók:
400 gr mezze maniche(vagy bármilyen rövid tészta)
400 gr kifejtett lóbab
150 gr nyers sonka
3 cukkini
1 fej hagyma
1 db nagy, érett paradicsom
1 csokor petrezselyem
50 gr friss pecorino sajt
3 evőkanál olívaolaj
1 pohár száraz fehér bor
Só
Bors
Elkészítés:
Pucoljuk meg a zöldségeket, a cukkinit vágjuk kis pálcikákra, a paradicsomot kockákra, miután a magokat eltávolítottuk. A hagymát vágjuk fel és pár percig pirítsuk az olívaolajon, adjuk hozzá a cukkinit és 5 perc után a paradicsomot is. Aprítsuk fel a petrezselymet, keverjük össze a megtisztított babbal és tegyük a többi zöldséghez, hagyjuk főni az egészet kb.20 percig, csak a legvégén sózzuk meg.
A sonkát vágjuk fel vékony csíkokra, dobjuk bele a szószba és még 5 percig főzzük együtt.
Amikor már majdnem kész, öntsük rá a bort, hagyjuk elpárologni, majd vegyük le a tűzről a mártásunkat. Reszeljük le a pecorino sajtot és nagy részét tegyük egy mély tálba.
Főzzük ki a tésztát a szokásos módon, ha kész öblítsük le, tegyük rá a reszelt sajtra és jól keverjük össze.
Adjuk hozzá a sonkás-babos mártást, borsozzuk meg ízlés szerint, a tetejére szórjuk rá a megmaradt pecorino sajtot és azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.