Spenótos makaróni
Hozzávalók:
400 gr makaróni tészta
200 gr besamel mártás : 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, 5 dl tej, só, bors, szerecsendió
150 gr főtt sonka
150 gr spenót
50 gr parmezán sajt
0,5 dl olívaolaj
1 fej hagyma
Vaj
Elkészítés:
Tisztítsuk és mossuk meg a friss spenótot, majd aprítsuk fel. Egy serpenyőben pirítsuk meg a feldarabolt hagymát az olajon, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott sonkát, a spenótot és hagyjuk egy kicsit együtt pirulni.
Közben elkészítjük a mártást: a tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, ráöntjük a spenótos keverékünkre és jó összeforgatjuk.
A szokásos módon, „al dentére” főzött tésztát beletesszük a mártásba, rászórjuk a parmezánt és az egészet alaposan összekeverjük.
Vajazzunk ki egy jénai tálat, simítsuk el benne a spenótos tésztát, a tetejére szórjunk még egy kis parmezánt és 200 fokos sütőben kb. 10 percig süssük aranyszínűre.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.