Makréla saláta
Hozzávalók:
5 db. Makréla
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
Citronette mártáshoz:
1 db citrom
Só
Bors
Extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Pucoljuk meg a halakat, csontozzuk ki, vágjuk le a fejeket, jól mossuk meg és enyhén sós vízben főzzük kb. 15 percig. Hagyjuk kihűlni , majd kés segítségével távolítsuk el a bőrüket, vágjuk a halszeleteket nagyobb kockákra és helyezzük egy tálra.
Készítsük el a mártást: keverjük össze a citrom kifacsart levét, sóval, borssal és olívaolajjal.
A hagymát vágjuk egészen vékony szeletekre, tegyük rá a makrélára és locsoljuk meg a citronette mártással. Óvatosan keverjük össze és fél óráig hagyjuk összeérni az ízeket. Tálalás előtt szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.