Nyári gyümölcstorta csokiforgáccsal
Hozzávalók:
500 gr sárgabarack
3 db. őszibarack
2 db. körte
1 db. citrom
70 gr keksz
50 gr mandulás csók
8 evőkanál cukor
3 db. tojás
40 gr vaj
Amaretto likőr egy kis pohárkával
3 evőkanál habtejszín
50 gr csoki
Elkészítés:
Magozzuk ki és hámozzuk meg a barackokat, vágjuk apró darabkákra a körtével együtt. Egy lábosban olvasszunk fel 4 evőkanál cukrot 2 evőkanál vízben, tegyünk bele 30 gr vajat, majd adjuk hozzá a gyümölcsöket és állandóan kevergetve hagyjuk 2 percig karamellizálódni.
Tegyük a gyümölcsöket egy tálba, reszeljük bele a citrom héját, keverjük hozzá a likőrt, az összetört kekszet és a felaprított mandulás csók nagy részét.
Vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát és szórjuk bele a maradék felaprított mandulás csókot, tegyük bele a gyümölcskeveréket, egy kicsit nyomjuk le, verjük fel a tojásokat a habtejszínnel és a megmaradt 4 evőkanál cukorral együtt és öntsük a tetejére.
Rakjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 90 percig.
Ha kész, hagyjuk a tortát kihűlni és díszítsük csokiforgácsokkal.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.