Focaccia szárított paradicsommal
Hozzávalók 4 személy részére:
300 gr liszt
20 gr sörélesztő
100 gr szárított paradicsom
150 gr fekete olívabogyó
1 csokor kakukkfű
Olívaolaj
Só
Elkészítés:
A szárított paradicsomokat áztassuk be pár percre langyos vízbe, ha megpuhultak, csöpögtessük le, töröljük szárazra és aprítsuk fel a kimagozott olívabogyóval együtt.
Az élesztőt oldjuk fel egy kevés langyos vízben, adjuk hozzá a liszthez, tegyünk bele egy csipetnyi sót, 2 evőkanál olívaolajat és annyi vizet, hogy rugalmas tésztát tudjunk gyúrni belőle. Dolgozzuk össze alaposan a szárított paradicsommal, az olívabogyóval, legalább 2 evőkanál kakukkfűvel, ügyeljünk arra, hogy egységesen osszuk el a tésztában az összetevőket. Formázzunk egy labdát és meleg helyen kelesszük minimum 30 percig, vagyis addig, amíg duplájára nem dagad.
Ha a tészta megkelt, húzzuk ki a kezünkkel, osszuk el négy részre, egyenként tegyük be egy olajjal kikent nagy méretű, széles, alacsony sütőformába, az ujjunkkal simítsuk bele, a tetejüket is bőven kenjük meg olívaolajjal és szórjuk meg egy kis sóval.
Rakjuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe 20-30 percre.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.