Fügés tészta
Hozzávalók 4 személyre:
6 db érett fekete füge
350 gr bármilyen hosszú tészta
100 gr füstölt kolozsvári szalonna
1 db nagyobb fehér hagyma
Csipetnyi chili paprika
Néhány zsálya levél
40 ml olívaolaj
Só
Reszelt sajt, ízlés szerint
Elkészítés:
Lobogó, sós vízben kezdjük el főzni a tésztát.
Közben a feldarabolt hagymát, a kockára vágott szalonnával együtt pirítsuk meg az olívaolajon, majd adjuk hozzá a megpucolt és felaprított fügéket, 4-5 zsályalevelet, csipetnyi chili paprikát és egy merőkanálnyit a tészta főzővízéből. Hagyjuk kb. 10 percig főni alacsony lángon, amíg egy krémes mártást nem kapunk, ha szükséges, öntsünk még rá a főzővízből.
Csak akkor sózzuk meg, amikor már majdnem kész, ekkor vegyük ki a zsályaleveleket és keverjük a szószhoz a megfőtt tésztát, esetleg még tehetünk bele a főzővízből, hogy minél krémesebb legyen.
Tálaljuk friss zsályalevelekkel díszítve, ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal is.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.