Csirke vadász módra
Hozzávalók 4 személy részére:
1 db kb. 1 kg-os csirke
300 gr paradicsom
2 db sárgarépa
2 db zellerszár
1 nagyobb fej hagyma
1 gerezd foghagyma
3-4 db babérlevél
Egy maréknyi borókabogyó
Bármilyen friss gomba, ízlés szerinti mennyiségben
80 gr vaj
3-4 evőkanál olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
Só
Bors
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott csirkét daraboljuk fel. Egy nagyobb lábasban melegítsük össze a vajat, az olívaolajjal, dobjuk bele a felaprított zellert, hagymát, foghagymát, sárgarépát, tegyük hozzá a babérleveleket, a borókabogyót, az egészre rakjuk rá a csirke darabokat, sózzuk, borsozzuk és pár percig pirítsuk élénk lángon. Ezután öntsük rá a bort, hagyjuk elpárologni, majd legvégül rakjuk bele a felszeletelt gombát, a meghámozott paradicsomot és öntsük fel pár evőkanál vízzel, vagy még jobb, ha egy kis húsleves alaplével. A csirke kb. egy óra alatt puhára is fő, ha kész pár percig hagyjuk állni, majd zellerlevéllel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.