Gombás, citromos kardhal
Hozzávalók 4 személyre:
4 szép szelet egyenként kb. 120 gr-os kardhal
350 gr vegyes gomba
1 db mogyoróhagyma
1 gerezd foghagyma
1 db citrom
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál száraz fehérbor
3 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Egy széles serpenyőben melegítsük fel az olajat, dobjuk bele az egész foghagymát, a felaprított hagymát, öntsünk rá 2 evőkanál langyos vizet, sózzuk, borsozzuk, fedjük le, és néhány percig főzzük erős lángon, amíg a víz el nem párolog. Tegyük bele a cikkekre vágott gombákat, ha szükséges még sózzuk meg egy kicsit, és pirítsuk egy rövid ideig. Adjuk hozzá a halszeleteket, locsoljuk meg a borral, ízesítsük 1-2 kiskanálnyi reszelt citromhéjjal és hagyjuk főni 5 percig. Fordítsuk meg a halakat, öntsük rájuk a citrom kifacsart levét és főzzük további 2-3 percig. A legvégén szórjuk meg egy kis frissen őrölt borssal és a felaprított petrezselyemmel és tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.