Sertés karaj almával
Hozzávalók 6 személy részére:
800 gr-os sertés karaj
4 db alma (a legideálisabb hozzá a ranett alma)
3 fej hagyma
100 gr hasalja szalonna
6 szem szegfűszeg
1 darabka fahéjrúd
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Kötözzük össze a karajt, hogy a főzés során ne essen szét. Kenjük körbe olívaolajjal, tegyük egy tepsibe, és 250 fokon süssük kb. 15 percig, többször megforgatva, hogy minden oldala szép barna színt kapjon.
A meghámozott, gerezdekre vágott hagymát és almát, a felkockázott hasalja szalonnát, a szegfűszeggel és a fahéjjal együtt tegyük a hús köré, öntsünk még rá egy kis olajat, sózzuk és borsozzuk meg, takarjuk le alufóliával és folytassuk a sütést 180 fokon még kb. 1 órán keresztül.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk pár percig állni, távolítsuk el róla a zsineget, vágjuk szép vékony szeletekre és tálaljuk a hagyma és alma gerezdekkel együtt, bőségesen meglocsolva a pecsenyelével.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.