HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.09.20. 11:32 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Sertés karaj almával

lonza-di-maiale.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

800 gr-os sertés karaj

4 db alma (a legideálisabb hozzá a ranett alma)

3 fej hagyma

100 gr hasalja szalonna

6 szem szegfűszeg

1 darabka fahéjrúd

Olívaolaj

Bors

 

Elkészítés:

6207777648_ed248bfde0_o.jpg

Kötözzük össze a karajt, hogy a főzés során ne essen szét. Kenjük körbe olívaolajjal, tegyük egy tepsibe, és 250 fokon süssük kb. 15 percig, többször megforgatva, hogy minden oldala szép barna színt kapjon.

A meghámozott, gerezdekre vágott hagymát és almát, a felkockázott hasalja szalonnát, a szegfűszeggel és a fahéjjal együtt tegyük a hús köré, öntsünk még rá egy kis olajat, sózzuk és borsozzuk meg, takarjuk le alufóliával és folytassuk a sütést 180 fokon még kb. 1 órán keresztül.

Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk pár percig állni, távolítsuk el róla a zsineget, vágjuk szép vékony szeletekre és tálaljuk a hagyma és alma gerezdekkel együtt, bőségesen meglocsolva a pecsenyelével.

piatto-pronto-mele-canovaccio-ingredienti_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr624790050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása