Tengeri fogas mandula szósszal
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg-os tengeri fogas (dentice)
1 db sárgarépa
2 db zellerszár
Friss fűszernövények (rozmaring, kakukkfű, majoranna, babérlevél, bazsalikom, petrezselyem)
1 db citrom
Só
Néhány darab szemes bors
Szószhoz:
35 szem mandula
1 fej hagyma
200 gr zöld olívabogyó
3 kanál kapribogyó
6 kiskanál balzsamecet
4 kanál paradicsomszósz
1 kiskanál cukor
2 db olívában eltett szardella
Elkészítés:
Pucoljuk és mossuk meg alaposan a halat, tegyük be egy lábosba, öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje, tegyük hozzá a kettévágott citromot, a fűszernövényeket, a szemes borsot, a feldarabolt répát és zellerszárat, sózzuk meg, forraljuk fel, majd közepes lángon hagyjuk főni 20 percig.
Közben készítsük el a szószt. A sütőben pirítsuk meg a mandulát, egy kevés olívaolajon futtassuk meg a felaprított hagymát, rakjuk bele a paradicsomszószt, forraljuk össze, tegyük mellé a magozott olívabogyókat és a felszeletelt kapribogyókat, és az egészet főzzük kb. 20 percig. Tegyük bele az összenyomott szardellát, locsoljuk meg a balzsamecettel, szórjuk rá a cukrot, és végezetül adjuk hozzá a meghámozott és feldarabolt mandulát is, majd hagyjuk még pár percig összeérni az ízeket.
A halat emeljük ki a főzőléből, öntsük rá a szószt és tálaljuk.
ó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.