Körtés- csokis mini felfújt
Hozzávalók 6 személy részére:
1 kg Kaiser körte
75 gr olvasztani való csokoládé
1 db citrom
10 gr vaj
4 db tojás fehérjéje
20 gr cukor
Só
Elkészítése:
Egy darab körte kivételével hámozzuk meg az összeset, vágjuk négyfelé, szedjük ki a magházukat, tegyük bele egy teflon edénybe, locsoljuk meg 1 dl vízzel, a citrom kifacsart levével és közepes lángon, addig főzzük, amíg a körték teljesen meg nem puhultak, ekkor vágjuk fel darabokra és turmixoljuk teljesen krémesre. Pucoljuk meg a félretett körtét is, vegyük ki a magházát, szeljük apró darabkákra, pár percig futtassuk meg a vajon, majd keverjük a körte krémhez. Törjük össze a csokoládét, olvasszuk fel és öntsük ezt is a körte krémhez.
Verjük fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral, és óvatosan, alulról fölfelé keverve adjuk hozzá a krémhez.
Vajazzunk ki 6 db felfújthoz való formát, osszuk el bennük a krémet, mindegyikben kb. 2/3 részig, tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
Kis trükk, hogy a felfújt minél jobban feljöjjön: amikor megtöltöttük a formákat, mutatóujjunkkal kissé válasszuk el krémet az edény falától. Azonnal tálaljuk, nehogy összeessen!
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.