Makaróni erdei vegyes gombával
Hozzávalók 4 személyre:
400 gr rövid makaróni tészta
30 gr hasalja szalonna
400 gr vegyes erdei gomba
300 gr érett apróbb lucullus paradicsom
4 kanál olívaolaj
1 fej hagyma
1 gerezd foghagyma
1 csokor petrezselyem
1 dl száraz fehérbor
Só
Bors
Elkészítés:
Vágjuk fel egészen apróra a hasalja szalonnát, a hagymát, a foghagymát, a petrezselymet, az egészet kicsit pirítsuk meg az olívaolajon, tegyük bele a megtisztított, vékonyra szelt gombákat, jól keverjük össze és néhány percig hagyjuk párolódni.
Locsoljuk meg a fehérborral, miután elpárolgott adjuk hozzá a meghámozott, villával összenyomott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Közben bő, sós vízben főzzük ki a tésztát, miután leszűrtük keverjük össze a sűrű mártással és azonnal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.