Töltött kardhal
Hozzávalók:
8 vékony szelet kardhal
1 db. citrom
1 evőkanál kapribogyó
150 gr magozott fekete olívabogyó
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál zsemlemorzsa
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Helyezzük a kardhal szeleteket egy tálra, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg 2 evőkanál olívaolajjal, a citrom kifacsart levével és hagyjuk kb. 30 percig pácolódni.
Nyomjuk össze a kapribogyót, aprítsuk fel az olívabogyót és a petrezselymet, az egészet keverjük jól össze 1 evőkanál olívaolajjal és a zsemlemorzsával. Terítsük ki a halszeleteket, mindegyikre tegyünk az elkészített keverékből, szorosan tekerjük fel és tűzzük össze fogpiszkálóval. Rakjuk egymás mellé egy tepsire, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük arany barnára. Azonnal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.