HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.10.05. 15:55 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Castagnaccio  Gesztenyécske

confezione-farina-castagne.jpg

Hozzávalók:

250 gr gesztenyeliszt

200 ml tej

3 evőkanál olívaolaj

3 evőkanál tisztított fenyőmag

2 evőkanál mazsola

1 evőkanál méz

1 zacskó vaníliás cukor

1 ág friss rozmaring

1 csapott kiskanál só

Elkészítés:

foto1.jpg

Keverjük össze a lisztet az olívaolajjal és a sóval, majd állandóan keverve, fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos tejet. Ha a keveréket túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kis langyos vízzel. Tegyük bele a mézet, a vaníliás cukrot, az előtte beáztatott mazsola felét, 2 evőkanál fenyőmagot és addig keverjük, amíg csomómentes, folyékony tésztát nem kapunk.

Egy kb. 40 cm átmérőjű sütőformát, alaposan kenjünk ki olajjal és kapcsoljuk be a sütőt 180/200 fokra.

Egyenletesen osszuk el a tésztát a formában, a tetejére szórjuk rá a maradék mazsolát, a fenyőmagot, a rozmaringot és a jól előmelegített sütőben, süssük kb. 30-40 percig.

uid_132b8f657ae.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr374821939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása