Castagnaccio Gesztenyécske
Hozzávalók:
250 gr gesztenyeliszt
200 ml tej
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál tisztított fenyőmag
2 evőkanál mazsola
1 evőkanál méz
1 zacskó vaníliás cukor
1 ág friss rozmaring
1 csapott kiskanál só
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet az olívaolajjal és a sóval, majd állandóan keverve, fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos tejet. Ha a keveréket túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kis langyos vízzel. Tegyük bele a mézet, a vaníliás cukrot, az előtte beáztatott mazsola felét, 2 evőkanál fenyőmagot és addig keverjük, amíg csomómentes, folyékony tésztát nem kapunk.
Egy kb. 40 cm átmérőjű sütőformát, alaposan kenjünk ki olajjal és kapcsoljuk be a sütőt 180/200 fokra.
Egyenletesen osszuk el a tésztát a formában, a tetejére szórjuk rá a maradék mazsolát, a fenyőmagot, a rozmaringot és a jól előmelegített sütőben, süssük kb. 30-40 percig.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.