Töltött szardella
Hozzávalók 4 személy részére:
600 gr lehetőleg nagyobbacska szardella
4 db burgonya
2 db zsemle
200 gr mortadella
2 db tojás
1 gerezd foghagyma
100 gr parmezán sajt
Tej
Friss majoranna ízlés szerint
Friss origano ízlés szerint
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg a halakat, a fejjel együtt távolítsuk el a belsőségeket is, az ujjunk segítségével, óvatosan nyissuk fel a hasuk mentén, szedjük ki a hátgerincet, ügyeljünk arra, hogy a két oldal, könyvszerűen terüljön el. Felhasználás előtt ismét öblítsük le a megpucolt halakat folyó víz alatt, majd töröljük szárazra.
A két zsemlét áztassuk tejfürdőbe, közben a felaprított mortadellát, a foghagymával és a majorannával együtt tegyük be egy mixerbe. Rakjuk bele az alaposan kifacsart zsemléket, a tojásokat, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, öntsünk az egészre egy kevés olajat és turmixoljuk össze.
A megtisztított burgonyát vágjuk fel vékony karikákra, sózzuk meg és rakjuk körbe egy kiolajozott sütőtál alján.
A burgonya karikákra helyezzük sugárirányban a szerdellákat és a tetejükön, osszuk el egyenletesen az összeturmixolt keveréket.
Szórjuk meg friss origanoval és tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
Isteni csemege!
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.