Vargányás sült
Hozzávalók 4 személy részére:
500 gr marha hátszín
6 db vargánya gomba
1 gerezd foghagyma
Kakukkfű
Nagyszemű só
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg a gombákat folyó víz alatt, és egy körömkefével, óvatosan tisztítsuk meg. Hosszanti irányban vágjuk fel, hogy megőrizzék gomba formájukat. Az összenyomott foghagymát futtassuk meg olívaolajon, majd tegyük rá a gombát, egy kevés kakukkfűvet, picit sózzuk meg és alacsony lángon, fedő alatt hagyjuk párolódni.
Melegítsünk fel egy teflon edényt, az aljára szórjunk bőségesen a nagy szemű sóból, öntsünk bele egy kis olívaolajat, amikor már elég melegnek találjuk, rakjuk bele a húst egyben és süssük minden oldalát kb. 4 percig (ízlés szerint, lehet tovább is).
Ezután csavarjuk be alufóliába és hagyjuk 15-20 percig állni, majd szeleteljük szép vékonyra, helyezzük egy nagy tálra, a tetejét borítsuk be a gombával és néhány ág kakukkfűvel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.