Sertés karaj gesztenyekrémmel
Hozzávalók 6 személy részére:
1 kg sertés karaj
120 gr liszt
200 gr gesztenye
50 ml marsala bor
1 ág rozmaring
2-3 babérlevél
40 gr vaj
50 ml főzőtejszín
50 ml olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A kissé bevágott gesztenyét tegyük forrásban lévő vízbe, dobjuk bele a babérleveleket és főzzük kb. 50 percig.
Ezután csöpögtessük le, pucoljuk meg, a belsejét törjük össze egy villával, és turmixoljuk teljesen krémszerűvé a tejszínnel, a rozmaringgal, két evőkanál olívaolajjal, egy kevés sóval és borssal együtt.
Egy serpenyőbe öntsük bele a maradék olívaolajat, adjuk hozzá a vajat, melegítsük össze, és egyenként süssük meg benne szép aranyszínűre az előtte lisztben megforgatott karaj szeleteket, a legvégén sózzuk és borsozzuk.
A pecsenyelébe öntsük bele a marsala bort, helyezzük vissza a hús szeleteket a serpenyőbe és mindkét oldalukat még 2-2 percig, hagyjuk kicsit pirulni.
Helyezzük a húst tányérokra, borítsuk be a gesztenyeszósszal és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.