Kacsamell balzsamecettel
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr kacsamell
2 db nagyobb fej hagyma
2 ág rozmaring
Bő 2 dl balzsamecet
20 gr vaj
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A kacsamell darabot vágjunk ketté, hogy kétujjnyi magas szeleteket kapjunk. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a vajat, adjunk hozzá bőségesen olívaolajat, ha már elég meleg, tegyük bele pirulni a kacsamelleket legalább 3 percig, fedő alatt.
Ezután vegyük le a fedőt, fordítsuk meg a kacsamelleket a másik oldalukra, borítsuk be a karikára vágott hagymával, öntsük rá a teli pohár balzsamecetet, rakjuk bele a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, és időnként megforgatva hagyjuk főni 10-15 percig.
Amikor a hús már puha és a balzsamecet szinte teljesen elpárolgott, szedjük ki a szaftból, picit hagyjuk állni, majd szeljük vékony szeletekre. A hagyma mártással és egy kevés balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.