HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.11.09. 08:44 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Kacsamell balzsamecettel

Duck breast raw.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr kacsamell

2 db nagyobb fej hagyma

2 ág rozmaring

Bő 2 dl balzsamecet

20 gr vaj

Olívaolaj

Bors

Aceto-Balsamico-Acetaie-Aperte-2012.jpg

 

Elkészítés:

A kacsamell darabot vágjunk ketté, hogy kétujjnyi magas szeleteket kapjunk. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a vajat, adjunk hozzá bőségesen olívaolajat, ha már elég meleg, tegyük bele pirulni a kacsamelleket legalább 3 percig, fedő alatt.

Ezután vegyük le a fedőt, fordítsuk meg a kacsamelleket a másik oldalukra, borítsuk be a karikára vágott hagymával, öntsük rá a teli pohár balzsamecetet, rakjuk bele a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, és időnként megforgatva hagyjuk főni 10-15 percig.

Amikor a hús már puha és a balzsamecet szinte teljesen elpárolgott, szedjük ki a szaftból, picit hagyjuk állni, majd szeljük vékony szeletekre. A hagyma mártással és egy kevés balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.

anatra.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: utazás szoba szállás olaj főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr394898330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása