Mandulával töltött paprika
Hozzávalók 2 személy részére:
1 nagyobb piros kaliforniai paprika
1 db cukkini
1 kisebb fej hagyma
1 db tojás
Kevés tej
1 kisebb mozzarella
20 gr őrölt mandula
Reszelt parmezán sajt
Mandulaforgács a díszítéshez
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A megmosott, kettévágott paprikából szedjük ki a magokat és a fehér ereket, a belsejét pedig kenjük ki egy kis olívaolajjal.
A vékonyra lereszelt cukkinit és az apróra vágott hagymát, pirítsuk kevés olívaolajon kb. 10 percig, adjunk hozzá egy csöppnyi tejet, hogy ne száradjon ki túlságosan, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük bele a tojást, az őrölt mandulát, 2 bőséges evőkanál reszelt parmezánt, az egészen pici darabokra vágott mozzarellát, és ezzel a keverékkel töltsük meg a paprikát.
Rakjuk egy tepsibe, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, öntsünk alá fél pohár vizet, a tetejükre szórjunk mandulaforgácsot és 180 fokra előmelegített sütőben, süssük kb. 30 percig. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.