Gesztenyehab
Hozzávalók 4 személy részére:
150 gr olvasztani való csokoládé
200 gr gesztenyemassza
1 db. tojás fehérjéje
1,5 dl habtejszín
Fél evőkanál porcukor
Egy kis pohárka brandy
Csipet só
Ostya és színes cukordara a díszítéshez
Elkészítés:
Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz fölött, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát, a brandy-t, dolgozzuk össze és hagyjuk kihűlni.
Verjük fel a habtejszínt a porcukorral és külön a tojásfehérjét is egy csipet sóval, majd óvatosan mindkettőt keverjük a csokis gesztenyekrémhez.
Rakjuk az elkészült habot üveg tálkákba, takarjuk le fóliával és legalább 3 órára, tegyük be a hűtőszekrénybe.
Ostyával és színes cukordarával díszítsük.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.