HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.11.19. 18:14 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Zöldséges frittelle

cavolfiore.jpgHozzávalók 4 személy részére:

1 fej kb. 1 kg-os karfiol

2 közepes burgonya

1 nagyobb répa

150 gr ricotta

1 gerezd fokhagyma

2 tojássárgája

1 csokor friss petrezselyem

3 evőkanál liszt

1 evőkanál olívaolaj

Bors

ricotta3.jpg

Elkészítés:

A karfiolrózsákat főzzük puhára sós vízben, majd egy szűrőben, villa segítségével törjük össze, így a felesleges vizet is kinyomjuk a karfiolból és hagyjuk kihűlni.

Közben a krumplikat főzzük meg héjában, ha már puhák öntsük le a vizet és várjuk meg, amíg kihűlnek.

Egy mély tálban keverjük össze a megpucolt és széttört krumplit, a nyersen lereszelt répát, a karfiolt, a ricottát, adjuk hozzá a 2 tojássárgáját, a lisztet, a felaprított petrezselymet, a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan dolgozzuk össze az egészet sűrű masszává.

Egy teflon serpenyő alját kenjük ki olajjal, melegítsük fel, tegyünk bele 4-5 kanállal a keverékünkből, kis omletteket formázva.

Mindkét oldalukat süssük pár percig, amíg szép aranysárga színűk nem lesz.

Azonnal még melegen tálaljuk ezt a könnyű előételt.

15559497-frittelle-di-verdure-con-cavolo-su-un-piatto-bianco.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr824915129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása