Zöldséges frittelle
Hozzávalók 4 személy részére:
1 fej kb. 1 kg-os karfiol
2 közepes burgonya
1 nagyobb répa
150 gr ricotta
1 gerezd fokhagyma
2 tojássárgája
1 csokor friss petrezselyem
3 evőkanál liszt
1 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A karfiolrózsákat főzzük puhára sós vízben, majd egy szűrőben, villa segítségével törjük össze, így a felesleges vizet is kinyomjuk a karfiolból és hagyjuk kihűlni.
Közben a krumplikat főzzük meg héjában, ha már puhák öntsük le a vizet és várjuk meg, amíg kihűlnek.
Egy mély tálban keverjük össze a megpucolt és széttört krumplit, a nyersen lereszelt répát, a karfiolt, a ricottát, adjuk hozzá a 2 tojássárgáját, a lisztet, a felaprított petrezselymet, a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan dolgozzuk össze az egészet sűrű masszává.
Egy teflon serpenyő alját kenjük ki olajjal, melegítsük fel, tegyünk bele 4-5 kanállal a keverékünkből, kis omletteket formázva.
Mindkét oldalukat süssük pár percig, amíg szép aranysárga színűk nem lesz.
Azonnal még melegen tálaljuk ezt a könnyű előételt.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.