Mézes-csokis keksz
Hozzávalók kb. 10-12 személy részére:
200 gr gesztenyeliszt
400 gr fehérliszt
1 nagyobb narancs
200 gr étcsokoládé
1 csomag sütőpor
200 gr akácméz
125 ml olívaolaj
Elkészítés:
Reszeljük le a megmosott, szárazra törölt narancs héját és facsarjuk ki a levét. Reszeljük le az étcsokoládét, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Keverjük össze a kétféle lisztet a sütőporral, tegyük egy gyúródeszkára, a közepébe formáljunk egy kis mélyedést, öntsük bele a mézet, a narancs lereszelt héját, az olívaolajat és az egészet alaposan gyúrjuk össze, amíg lágy tésztát nem kapunk. Ha esetleg túl száraz lenne, öntsünk hozzá a narancs kifacsart levéből. A csoki reszeléket csak akkor adjuk hozzá, amikor a tésztát már megfelelőnek találjuk, és jól dolgozzuk bele. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, osszuk ketté, az egyik feléből vágjunk ki közepes méretű, virág alakú formákat, a másikból pedig kisebb méretűeket. A közepes virágokat helyezzük a tepsibe, kenjük meg egy kis vízzel, majd rakjuk rájuk, középre a kisebb formákat és a jó meleg sütőben süssük 10-15 percig.
Hagyjuk kihűlni, és máris kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.