Máj vadász módra
Hozzávalók 4 személy részére:
700 gr borjúmáj
400 gr hámozott paradicsom
Néhány zsályalevél
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 pohár száraz fehérbor
3 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Pucoljuk meg a májat és vágjuk szeletekre. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a májat a zsályalevelekkel együtt és 2-3 percig, közben megfordítva, süssük magas lángon. A szétnyomott fokhagymákat keverjük össze a borral és öntsük a májra, várjuk meg, amíg a bor elpárolog, ezután a májat vegyük ki a serpenyőből. A pecsenyelébe rakjuk bele a feldarabolt, hámozott paradicsomot és hagyjuk főni kb. 15 percig fedő alatt. Tegyük vissza a májat az edénybe, sózzuk, borsozzuk, és az egészet főzzük még pár percig együtt. A legvégén szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.