Gorgonzola hab körtével
Hozzávalók 4 személy részére:
200 gr édes gorgonzola sajt
200 gr habtejszín
1 kiskanál portói bor
2 db szárított füge
1 db érett Vilmos körte
Pirítani való kenyér
Só
Bors
Elkészítés:
Vágjuk le a gorgonzola kérgét, törjük apró darabokra, és egy üvegedényben keverjük egészen krémesre. Verjük fel a habot és óvatosan, alulról felfelé forgatva adjuk hozzá a sajthoz, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük bele a portóit is. Szeljük fel a szárított fügét, és ezt is dolgozzuk bele a habba.
Fedjük le az edényt folpackkal, és legalább két órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
A körtét daraboljuk hajszálvékony szeletekre, tálalás előtt ezzel díszítsük a gorgonzola habot. Pirított kenyeret kínáljunk mellé.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.