HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.03. 17:51 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Aszalt szilva San Daniele rózsában

817_1.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

100 gr San Daniele sonka

80 gr magozott aszalt szilva

30 gr hámozott mandula

3 evőkanál olíva olaj

Balzsamecet

Bors

aszalt szilva1.jpg

Elkészítés:

Az aszalt szilvát áztassuk be 10 percre langyos vízbe.

Egy tálkába öntsük bele az olajat, pár csepp balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze.

A sonka szeleteket fektessük le egy széles tányérra, kenjük be mindegyiket az elkészített keverékkel és hagyjuk beívódni pár percig. Csöpögtessük le az aszalt szilvákat és tegyünk a sonka szeletek közepére egyet-egyet, majd a sonkákból formáljunk rózsákat az aszalt szilvák köré. Díszítsük mandula szemekkel és pirított kenyérrel kínáljuk.

rugne-sorpresa.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr664945582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása