Aszalt szilva San Daniele rózsában
Hozzávalók 4 személy részére:
100 gr San Daniele sonka
80 gr magozott aszalt szilva
30 gr hámozott mandula
3 evőkanál olíva olaj
Balzsamecet
Só
Bors
Elkészítés:
Az aszalt szilvát áztassuk be 10 percre langyos vízbe.
Egy tálkába öntsük bele az olajat, pár csepp balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze.
A sonka szeleteket fektessük le egy széles tányérra, kenjük be mindegyiket az elkészített keverékkel és hagyjuk beívódni pár percig. Csöpögtessük le az aszalt szilvákat és tegyünk a sonka szeletek közepére egyet-egyet, majd a sonkákból formáljunk rózsákat az aszalt szilvák köré. Díszítsük mandula szemekkel és pirított kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.