HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.04. 16:34 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Zöldborsós kosárka

pasta_tagliolini.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

250 gr tagliolini tészta

40 gr liszt

2 evőkanál vaj

4 dl tejszín

250 gr zöldborsó

2 bő evőkanál parmezán

Bors

piselli_12_1.jpg

Elkészítés:

A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítjuk kb. 2 percig, majd apránként hozzáadjuk a tejszínt, ezután a parmezánt, sóval, borssal ízesítjük és az egészet, jól összekeverjük. Tegyük a krémet egy tálba és rakjuk be a hűtőszekrénybe.

Forrásban lévő, sós vízben főzzük a borsót 5 percig, majd szedjük ki szűrővel és tartsuk hideg víz alá. A borsó főzővizébe dobjuk bele a tagliolini tésztát 2 percre, vegyük ki, csöpögtessük le, egy jénai tálban formázzunk a tésztából 4 kis kosárkát, öntsük rájuk az elkészített krém 2/3-át, a tetejüket díszítsük a borsóval és a megmaradt krémmel, ezután a kis kosárkákat süssük 15 percig 200 fokos sütőben. Ahogy elkészült, máris tálaljuk.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr914947563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása