Zöldborsós kosárka
Hozzávalók 4 személy részére:
250 gr tagliolini tészta
40 gr liszt
2 evőkanál vaj
4 dl tejszín
250 gr zöldborsó
2 bő evőkanál parmezán
Só
Bors
Elkészítés:
A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítjuk kb. 2 percig, majd apránként hozzáadjuk a tejszínt, ezután a parmezánt, sóval, borssal ízesítjük és az egészet, jól összekeverjük. Tegyük a krémet egy tálba és rakjuk be a hűtőszekrénybe.
Forrásban lévő, sós vízben főzzük a borsót 5 percig, majd szedjük ki szűrővel és tartsuk hideg víz alá. A borsó főzővizébe dobjuk bele a tagliolini tésztát 2 percre, vegyük ki, csöpögtessük le, egy jénai tálban formázzunk a tésztából 4 kis kosárkát, öntsük rájuk az elkészített krém 2/3-át, a tetejüket díszítsük a borsóval és a megmaradt krémmel, ezután a kis kosárkákat süssük 15 percig 200 fokos sütőben. Ahogy elkészült, máris tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.