Pármai sonkába tekert tészta kétféle sajttal
Hozzávalók 8 személy részére:
400 gr tagliolini vagy bármilyen egyéb tojásos tészta
400 gr egészen vékonyra szelt pármai sonka
350 gr robiola sajt
100 gr reszelt parmezán sajt
3 db nagyobb tojás sárgája
10 gr vaj
Só
Bors
Elkészítés:
Főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben, majd szűrjük le és borítsuk egy nagy tálba. Szórjunk rá egy kevés frissen őrölt borsot, adjuk hozzá a robiola sajtot, a 3 tojássárgáját, 70 gr parmezánt és gyors mozdulatokkal, jól keverjük össze az egészet.
Egy villával tekerjünk fel egy kis halom tésztát, helyezzük a kiterített sonkára, amit csavarjunk a tésztakupac köré, majd minden elkészített adagot tegyünk egy olajjal kikent tepsibe. Aprítsuk a vajat a tészta tekercsekre, szórjuk meg a maradék parmezán sajttal és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig.
Ahogy elkészült forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.