HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.18. 16:13 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Pármai sonkába tekert tészta kétféle sajttal

 copy-of-img_9404.jpg

 

Hozzávalók 8 személy részére:

400 gr tagliolini vagy bármilyen egyéb tojásos tészta

400 gr egészen vékonyra szelt pármai sonka

350 gr robiola sajt

100 gr reszelt parmezán sajt

3 db nagyobb tojás sárgája

10 gr vaj

Bors

robiola.jpg

Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben, majd szűrjük le és borítsuk egy nagy tálba. Szórjunk rá egy kevés frissen őrölt borsot, adjuk hozzá a robiola sajtot, a 3 tojássárgáját, 70 gr parmezánt és gyors mozdulatokkal, jól keverjük össze az egészet.

Egy villával tekerjünk fel egy kis halom tésztát, helyezzük a kiterített sonkára, amit csavarjunk a tésztakupac köré, majd minden elkészített adagot tegyünk egy olajjal kikent tepsibe. Aprítsuk a vajat a tészta tekercsekre, szórjuk meg a maradék parmezán sajttal és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig.

Ahogy elkészült forrón tálaljuk.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr684971723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása