Olívát szüreteltünk
Italia
Ízek művészete,
Művészetek íze!
Olívaszüret 2012.
KAVIART
Olívaszüret 2012. Gambassi Terme
Az első Benvenuto Kaviart - Isten hozott Kaviart - prosecconkat, fehér és vörös borainkat Giovanni Boccaccio városában Certaldoban…
2012.11.04. 12:18 Ízek Művészete
Olívaszüreten voltunk 2012.
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.11.03. 11:23 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Pane dei morti – Halottak kenyere
Észak- Olaszországból származó nagyon régi recept, leginkább akkor készítették és fogyasztották, amikor a családok, elhunyt szerettük emléke előtt akartak tisztelegni. Valójában már az ókori görögöknél is találkozhatunk hasonló…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.11.02. 08:33 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Sertés karaj gesztenyekrémmel
Hozzávalók 6 személy részére:
1 kg sertés karaj
120 gr liszt
200 gr gesztenye
50 ml marsala bor
1 ág rozmaring
2-3 babérlevél
40 gr vaj
50 ml főzőtejszín
50 ml olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A kissé bevágott gesztenyét tegyük…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman művészetek városnézés ízek italia Olaszország
2012.10.31. 18:06 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Márna borsóágyon
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet egyenként 80 gr-os márna
100 gr zöldborsó
1 fej mogyoróhagyma
1 db szép érett paradicsom
1 db narancs
1 csokor petrezselyem
4 vékony szelet bacon
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A halszeleteket helyezzük egy tálba,…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.10.30. 13:02 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Rigatoni kelkáposztával
Hozzávalók 4 személyre:
400 gr rigatoni tészta
500 gr kelkáposzta
4 gerezd foghagyma
5 db apró csípős paprika
6 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
Só
Elkészítés:
Mossuk meg és vágjuk fel nagyobb darabokra a kelkáposztát,…