Márna zöld mártással
Hozzávalók 4 személy részére:
1,5 kg-os márna
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
½ citrom
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Ha nem tisztított márnát veszünk, a felvágott hal hasüregéből távolítsuk el a belső részeket, kaparjuk le róla a pikkelyeket, jó alaposan mossuk meg folyóvíz alatt, csöpögtessük le, majd tegyük be forrásban lévő, enyhén sós vízbe és közepes lángon főzzük kb. 30 percig.
Közben készítsük el a mártást: a petrezselymet aprítsuk fel a fokhagyma gerezdekkel együtt, a keveréket tegyük egy tálba, locsoljuk meg a citromlével, 2-3 evőkanál olívaolajjal, ízlés szerint rakhatunk bele chili paprikát is, sózzuk, borsozzuk.
A halat vegyük ki a főzőlevéből és hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt nekilátunk a pucolásnak. Legelőször a hátuszonyokat távolítsuk el, húzzuk le a bőrét mindkét oldaláról, szedjük ki a középső csontot is és ellenőrizzük, hogy a kopoltyú magasságában se maradjon benne csont.
Helyezzük tányérokra és a zöld mártással meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.