Sókéregben sült vesepecsenye
Hozzávalók 4 személy részére:
700 gr vesepecsenye
½ kg durva szemű só
70 gr dió
1 gerezd fokhagyma
1 kis üveg majonéz
Babérlevél
Zsálya
Rozmaring
1 csokor petrezselyem
Frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az összes fűszernövényt (ízlés szerinti mennyiségben) aprítsuk fel és keverjük össze a sóval. Helyezzük a vesepecsenyét egy jénai tálba, borítsuk be az aromásított sóval, kicsit nedvesítsük meg és süssük 180 fokos sütőben 40-45 percig.
A dióbelet daráljuk össze a fokhagymával és a petrezselyemmel, majd keverjük az egészet a majonézhez.
Amikor a hús elkészült, fejtsük le róla a sókérget, szórjuk meg egy kis frissen őrölt borssal és a szósszal meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.