Castagnole
A Castagnole az egyik legjellegzetesebb karneváli édesség és mi tagadás az egyik legfinomabb is.
Keveset tudunk az eredetéről, annyi azonban biztos, hogy elsősorban Lazio és Emilia Romagna tartományokban készítik a Karnevál idején. Nevét valószínűleg a gesztenyéről kapta, amelyre a színe és a formája is nagyon hasonlít, manapság már Olaszország-szerte ismert édességnek számít.
Hozzávalók 8 személy részére:
200 gr liszt
2 db tojás
50 gr kristálycukor
50 gr puha vaj
½ tasak sütőpor
Csipetnyi só
2 evőkanál ánizs likőr vagy bármilyen más alkohol, ízlés szerint
1 db citrom
1 zacskó vaníliás cukor
Porcukor
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
Tegyük egy tálba a lisztet, a sütőport, a tojásokat, a kristálycukrot, a kis darabokra vágott, puha vajat, a likőrt, a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot, egy csipetnyi sót és az egészet dolgozzuk össze sima, tömör, nem túl lágy tésztává, szükség estén adjunk hozzá még egy kevés lisztet. Hagyjuk kicsit pihenni a tésztát, majd lisztezett deszkán formázzunk kb. 2 cm vastag rudacskákat, ezeket vágjuk fel nagyobb mogyoró nagyságú darabokra, és a tenyerünkkel gömbölyítsünk belőlük kis labdákat.
Melegítsünk fel bőséges olajat egy serpenyőben, és alacsony lángon kis adagokban süssük ki a golyókat, gyakran megforgatva, amíg szép puffadtak és aranyszínűek nem lesznek. A felesleges olajat itassuk fel konyhai papírtörlővel, szórjuk meg gazdagon porcukorral és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.