HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.01.18. 17:51 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Castagnole

liszt.jpg

A Castagnole az egyik legjellegzetesebb karneváli édesség és mi tagadás az egyik legfinomabb is.

Keveset tudunk az eredetéről, annyi azonban biztos, hogy elsősorban Lazio és Emilia Romagna tartományokban készítik a Karnevál idején. Nevét valószínűleg a gesztenyéről kapta, amelyre a színe és a formája is nagyon hasonlít, manapság már Olaszország-szerte ismert édességnek számít.

Hozzávalók 8 személy részére:

200 gr liszt

2 db tojás

50 gr kristálycukor

50 gr puha vaj

½ tasak sütőpor

Csipetnyi só

2 evőkanál ánizs likőr vagy bármilyen más alkohol, ízlés szerint

1 db citrom

1 zacskó vaníliás cukor

Porcukor

Olaj a sütéshez

62Assenzio Ricard1.jpg

Elkészítés:

Tegyük egy tálba a lisztet, a sütőport, a tojásokat, a kristálycukrot, a kis darabokra vágott, puha vajat, a likőrt, a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot, egy csipetnyi sót és az egészet dolgozzuk össze sima, tömör, nem túl lágy tésztává, szükség estén adjunk hozzá még egy kevés lisztet. Hagyjuk kicsit pihenni a tésztát, majd lisztezett deszkán formázzunk kb. 2 cm vastag rudacskákat, ezeket vágjuk fel nagyobb mogyoró nagyságú darabokra, és a tenyerünkkel gömbölyítsünk belőlük kis labdákat.

Melegítsünk fel bőséges olajat egy serpenyőben, és alacsony lángon kis adagokban süssük ki a golyókat, gyakran megforgatva, amíg szép puffadtak és aranyszínűek nem lesznek. A felesleges olajat itassuk fel konyhai papírtörlővel, szórjuk meg gazdagon porcukorral és melegen tálaljuk.

dolci-carnevale.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr845025878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása