HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.04. 13:36 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Pugliai focaccia

pomodorini.jpg

Eredetileg Puglia régióból származó recept, azonban napjainkban már Olaszország szerte előszeretettel készítik.

A tetejére a hagyományos koktélparadicsom-olívabogyó kombináció helyett, lehet tenni hagymát, vagy bármiféle egyéb zöldségfélét is.

Hozzávalók 4 személy részére:

250 gr 00 liszt

250 gr durumliszt

150 gr főtt burgonya

8 evőkanál olívaolaj

1 csomag 25 gr-os élesztő

1 kiskanál só

1 kiskanál cukor

300 ml langyos szénsavas víz

20 db koktélparadicsom

20 szem olívabogyó

Oregánó

olive-branch-with-black-olives.jpg

Elkészítés:

Keverjük össze a kétféle lisztet, adjuk hozzá a megtisztított, szétnyomott főtt burgonyát, 6 evőkanál olívaolajat, a 100 ml langyos, szénsavas vízben feloldott élesztőt, a sót és a cukrot. Legalább fél órán keresztül kell összedolgoznunk a hozzávalókat, a maradék vizet fokozatosan tegyük bele, hogy végül lágy tésztát kapjunk, csak éppen hogy ragadjon a kezünkhöz.

Helyezzük egy mély tálba, csavarjuk be egy plédbe és hagyjuk meleg helyen kb. 4 órán át kelni.

Amikor szépen megkelt, kenjünk ki olajjal egy 30 cm x 40 cm tepsit, majd simítsuk el rajta egyenletesen a tésztát. A tetejét locsoljuk meg olívaolajjal, rakjuk a tésztára a félbevágott paradicsomokat, a magos felükkel felfelé és az egész olívabogyókat is.

Szórjuk meg oregánóval és egy kevés sóval, ezután tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe, 25-30 percre. A teteje szép aranyszínű legyen, de arra nagyon ügyeljünk, nehogy túlságosan megsüljön, mert akkor kemény és száraz lesz.

Kicsit hagyjuk hűlni és szeletekre vágva tálaljuk.

P1010195 k.JPG

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Amennyiben fel szeretné hívni valamelyik ismerősének a figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját a képeslapküldő rendszerünkön keresztül!

http://izek-muveszete.lapunk.hu/kepeslap_kuldes.php?u=109179&t=1&a=108061

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr515062235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása