Pugliai focaccia
Eredetileg Puglia régióból származó recept, azonban napjainkban már Olaszország szerte előszeretettel készítik.
A tetejére a hagyományos koktélparadicsom-olívabogyó kombináció helyett, lehet tenni hagymát, vagy bármiféle egyéb zöldségfélét is.
Hozzávalók 4 személy részére:
250 gr 00 liszt
250 gr durumliszt
150 gr főtt burgonya
8 evőkanál olívaolaj
1 csomag 25 gr-os élesztő
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
300 ml langyos szénsavas víz
20 db koktélparadicsom
20 szem olívabogyó
Oregánó
Só
Elkészítés:
Keverjük össze a kétféle lisztet, adjuk hozzá a megtisztított, szétnyomott főtt burgonyát, 6 evőkanál olívaolajat, a 100 ml langyos, szénsavas vízben feloldott élesztőt, a sót és a cukrot. Legalább fél órán keresztül kell összedolgoznunk a hozzávalókat, a maradék vizet fokozatosan tegyük bele, hogy végül lágy tésztát kapjunk, csak éppen hogy ragadjon a kezünkhöz.
Helyezzük egy mély tálba, csavarjuk be egy plédbe és hagyjuk meleg helyen kb. 4 órán át kelni.
Amikor szépen megkelt, kenjünk ki olajjal egy 30 cm x 40 cm tepsit, majd simítsuk el rajta egyenletesen a tésztát. A tetejét locsoljuk meg olívaolajjal, rakjuk a tésztára a félbevágott paradicsomokat, a magos felükkel felfelé és az egész olívabogyókat is.
Szórjuk meg oregánóval és egy kevés sóval, ezután tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe, 25-30 percre. A teteje szép aranyszínű legyen, de arra nagyon ügyeljünk, nehogy túlságosan megsüljön, mert akkor kemény és száraz lesz.
Kicsit hagyjuk hűlni és szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Amennyiben fel szeretné hívni valamelyik ismerősének a figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját a képeslapküldő rendszerünkön keresztül!
http://izek-muveszete.lapunk.hu/kepeslap_kuldes.php?u=109179&t=1&a=108061
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.