HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.10. 11:41 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

 Töltött mandarin

sparkling_mandarin_tangerine.jpg

Hozzávalók 8 személy részére:

16 db nagyobb mandarin

140 gr kristálycukor

2 db tojás sárgája

250 ml habtejszín

1 egész citrom és egy fél

1 levél zselatin (kb 5 gr)

30 gr étkezési keményítő

images.jpgElkészítés:

A nyolc legszebb, legnagyobb mandarinnak vágjuk le a sapkáját, egy kanállal vájjuk ki a belsejét, ügyelve arra, hogy a héjuk ne sérüljön meg, majd egyenként csomagoljuk be mindegyiket folpackba, a sapkákat úgyszintén és tegyük be a mélyhűtőbe legalább 1 órára.

A maradék nyolc mandarint hámozzuk meg és a kivájt mandarin gerezdekkel együtt turmixoljuk össze, majd szűrön keresztül, egy kanál hátsó részével, nyomjuk ki az így kapott pépből a lehető legtöbb levet. Ezután egy tálban a 2 tojás sárgáját verjük habosra a cukorral, adjuk hozzá az étkezési keményítőt és egy fél citrom kifacsart levét, keverjük össze, majd végül tegyük bele a mandarinok levét is. Az így kapott keveréket szűrőn keresztül öntsük át egy lábasba és állandóan kevergetve, alacsony lángon főzzük a krémünket kb. 15 percig, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, hagyjuk kihűlni a krémet, folpackkal lefedett jénai tálban, a hűtőszekrényben. A következő lépésben, 200 ml habtejszínt verjünk kemény habbá, keverjük bele a lehűlt mandarin krémet. A zselatint néhány percig áztassuk hideg vízbe, csöpögtessük le, oldjuk fel az előtte felmelegített, maradék 50 ml tejszínben és ezt is keverjük a krémhez.

Legvégül dolgozzuk bele a citrom lereszelt héját, és ismét tegyük vissza a krémet a hűtőbe, bő 3 órára. Az utolsó lépés következik, vegyük ki a mandarin héjakat és sapkákat a mélyhűtőből, a sűrű krémet adagoljuk nyomózsákba, helyezzük rá a csillag alakú fejet, ezután töltsük bele a héjakba, a tetejüket díszítsük a sapkákkal és tálalás előtt, még tegyük be 20 percre a mélyhűtőbe.

Talán kicsit bonyolultnak tűnik, de megéri!

untitled1.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr135072390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása