HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.11. 12:44 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Ricottás finomság

images (1).jpg

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

400 gr ricotta

6 db. olívaolajban eltett szárított paradicsom

50 gr magozott fekete olívabogyó

2 db. tojás

100 gr reszelt parmezán sajt

Bors

news-pasta_pomodori_secchi_ricotta.jpg

Elkészítés:

Kenjük ki olajjal az egy adagos formákat és szórjuk körbe egy kis reszelt parmezánnal. Mixeljük össze a ricottát a tojásokkal, adjuk hozzá a reszelt parmezánt, az apróra szelt szárított paradicsomokat és olívabogyókat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Töltsük meg ezzel a keverékkel a kis formákat és 180 fokos sütőben, süssük 30 percig.

Várjuk meg míg kihűlnek, mielőtt kiborítjuk a formából, friss, enyhén langyos kenyeret kínáljunk mellé.

001 (1)_1.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr1005074199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása