Ricottás finomság
Hozzávalók 6-8 adaghoz:
400 gr ricotta
6 db. olívaolajban eltett szárított paradicsom
50 gr magozott fekete olívabogyó
2 db. tojás
100 gr reszelt parmezán sajt
Só
Bors
Elkészítés:
Kenjük ki olajjal az egy adagos formákat és szórjuk körbe egy kis reszelt parmezánnal. Mixeljük össze a ricottát a tojásokkal, adjuk hozzá a reszelt parmezánt, az apróra szelt szárított paradicsomokat és olívabogyókat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Töltsük meg ezzel a keverékkel a kis formákat és 180 fokos sütőben, süssük 30 percig.
Várjuk meg míg kihűlnek, mielőtt kiborítjuk a formából, friss, enyhén langyos kenyeret kínáljunk mellé.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.