HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.14. 11:38 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Hagymával pirított tőkehal filé

merluzzo.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 szelet tőkehal filé összesen kb. 600 gr-nyi

1 db. nagyobb fej vörös hagyma

Borecet

Olívaolaj

Bors

aceto.jpg

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott halszeleteket töröljük szárazra, locsoljunk rájuk borecetet, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni 10 percig a pácban, hogy az ízek összeérjenek.

Kevés olívaolajat melegítsünk fel egy serpenyőben, helyezzük bele a hal filéket, a vékony karikákra szelt hagymát és kb. 3 percig, pirítsuk együtt, majd fordítsuk meg a halakat, és süssük fedő alatt 3-4 percig a másik oldalukat.

Melegen .tálaljuk, enyhén sós, olvasztott vajjal meglocsolva.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr345080069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása