Hagymával pirított tőkehal filé
Hozzávalók 4 személy részére:
4 szelet tőkehal filé összesen kb. 600 gr-nyi
1 db. nagyobb fej vörös hagyma
Borecet
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott halszeleteket töröljük szárazra, locsoljunk rájuk borecetet, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni 10 percig a pácban, hogy az ízek összeérjenek.
Kevés olívaolajat melegítsünk fel egy serpenyőben, helyezzük bele a hal filéket, a vékony karikákra szelt hagymát és kb. 3 percig, pirítsuk együtt, majd fordítsuk meg a halakat, és süssük fedő alatt 3-4 percig a másik oldalukat.
Melegen .tálaljuk, enyhén sós, olvasztott vajjal meglocsolva.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.